FANDOM


Acacia senegal
Clasificare ştiinţifică
Regn: Plantae
Diviziune: Magnoliophyta
Clasă: Magnoliopsida
Ordin: Fabales
Familie: Fabaceae
Subfamilie: Mimosoideae
Gen: Acacia
Specie: A. senegal
Nume binomial
Acacia senegal
((L.) Willd.)

Acacia senegal este un mic acacia foios mai cunoscut sub numele Rudrasksha, Acacia de cauciuc, Copac arabic de cauciuc, Copac senegalez de cauciuc. Este originar din zona semideşertică a Africii sub Sahara, ca şi din Oman, Pakistan şi nord-vestul Indiei. Copacii din această specie cresc între 5-12m, cu un trunchi în diametru de până la 30cm.

FurajEdit

Scoarţa nouă este utilizată în special ca furaj.

MâncareEdit

Seminţele uscate sunt comestibile.

Cauciuc arabicEdit

Acacia senegal produce cauciuc arabic, care este folosit ca adititiv în mâncare, cosmetică şi la meşteşuguri. Cauciucul este selecţionat din tăieturile din scoarţă, şi un singur copac poate produce 200-300 grame. 70% din procentul de cauciuc arabic este produs în Sudan.

Uz medicinalEdit

Cauciucul este folosit pentru tratarea pielii inflamate. Este folosit ca astringent, fiind bun în tratarea sângerării, bronşitei şi a unor infecţii ale tractului respirator.

FrânghiiEdit

Din rădăcinile care sunt aproape de suprafaţă se fabrică frânghii şi corzi foarte rezistente. Şi scoarţa copacului este folosită în acelaşi scop.

LemnEdit

Lemnul este folosit pentru unelte.

Wikipedia-logo ka  Această pagină utilizează conţinut de la Wikipedia. Lista autorilor poate fi văzută în "istoricul paginii". Versiunea originală este disponibilă sub licenţele Creative Commons Atribuire-Distribuire în condiţii identice 3.0 şi GFDL.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki