FANDOM


Castan sălbatic
Clasificare ştiinţifică
Regn: Plantae
Subregn: Cormobionta
Încrengătură: Magnoliophyta
Clasă: Magnoliopsida
Ordin: Sapindales
Familie: Sapindaceae
Gen: Aesculus
Specie: hippocastanum
Nume binomial
Aesculus hippocastanum
Lin.

Castanul sălbatic, sau Aesculus hippocastanum, este un arbore din familia Sapindaceae. Este răspâdit în sud-estul Europei, în special în centrul şi sudul peninsulei Balcanice, precum şi în regiuni din vestul şi nord-vestul Europei . Castanul sălbatic are dimensiuni destul de mari, putând atinge o înălţime de până la 40 m. Tulpina sa are un diametru de până la 80 cm. Frunzele sale sunt compuse din câte 5 frunze mai mici, de până la 7 cm fiecare. Fructul său este o capsulă, acoperită cu o coajă verzuie, de dimensiuni relativ reduse. Preferă o climă temperată, cu ierni blânde şi veri răcoroase, fiind prezent în special în zonele montane şi cu climat oceanic.

Utilizări economice Edit

Este o plantă meliferă.

Proprietăţi curative Edit

Fructele sunt toxice.

Vezi şi Edit

Legături externe Edit

Commons-logo
Wikimedia Commons conţine materiale multimedia legate de Aesculus hippocastanum
Wikipedia-logo ka  Această pagină utilizează conţinut de la Wikipedia. Lista autorilor poate fi văzută în "istoricul paginii". Versiunea originală este disponibilă sub licenţele Creative Commons Atribuire-Distribuire în condiţii identice 3.0 şi GFDL.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki