FANDOM


Usturoi
Clasificare ştiinţifică
Regn: Plantae
Încrengătură: Magnoliophyta
Clasă: Liliopsida
Ordin: Asparagales
Familie: Alliaceae
Subfamilie: Allioideae
Trib: Allieae
Gen: Allium
Specie: A. sativum
Nume binomial
Allium sativum
L.

Usturoiul (Allium sativum) este o plantă comestibilă, utilizată ca aliment şi condiment. În medicina populară este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conţinutului bogat de vitamine şi substanţe minerale. În Egiptul antic şi în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinaţie cu mierea de albine, sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor degestive, sau a pneumopatiilor. În afară de efectul antimicrobian, are şi un efect antihelmintic (contra viermilor intestinali).

Vezi şi Edit

Legături externeEdit

Wikispecies-logo Caută la Wikispecii: Usturoi
Commons-logo
Wikimedia Commons conţine materiale multimedia legate de Usturoi
Wikipedia-logo ka  Această pagină utilizează conţinut de la Wikipedia. Lista autorilor poate fi văzută în "istoricul paginii". Versiunea originală este disponibilă sub licenţele Creative Commons Atribuire-Distribuire în condiţii identice 3.0 şi GFDL.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki