FANDOM


Planta de ceai
Floare de Camellia sinensis
Clasificare ştiinţifică
Regn: Plantae
Diviziune: Magnoliophyta
Clasă: Magnoliopsida
Ordin: Ericales
Familie: Theaceae
Gen: Camellia
Specie: C. sinensis
Nume binomial
Camellia sinensis
(L.) Kuntze

Planta de ceai, Camellia sinensis, cu toate varietăţile sale, creşte în circa 50 de ţări, din Rusia în Argentina şi din Brazilia în Mozambic. India, Sri Lanka, Kenia şi China sunt ţările cele mai faimoase pentru producţia de ceai.

Produsul poate fi verde, negru sau alb, fermentat sau nu, afumat sau nu, cunoscând o gamă deosebit de largă de tipuri. Ceaiul se poate obţine din muguri sau frunze, este format din frunze întregi sau doar frânturi (în cazul acesta având o calitate scăzută, ceea ce şi face ca pliculeţele de ceai să fie mai ieftine decât produsul vândut în cutii), iar numărul de frunze de pe rămurelele culese (două sau trei), precum şi anotimpul recoltării au şi ele însemnătatea lor în stabilirea calităţii.

Legături externe Edit

Commons-logo
Wikimedia Commons conţine materiale multimedia legate de Camellia sinensis
Wikipedia-logo ka  Această pagină utilizează conţinut de la Wikipedia. Lista autorilor poate fi văzută în "istoricul paginii". Versiunea originală este disponibilă sub licenţele Creative Commons Atribuire-Distribuire în condiţii identice 3.0 şi GFDL.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki