FANDOM


Volbură
Clasificare ştiinţifică
Regn: Plantae
Diviziune: Magnoliophyta
Clasă: Magnoliopsida
Ordin: Solanales
Familie: Convolvulaceae
Gen: Convolvulus
Specie: C. arvensis
Nume binomial
Convolvulus arvensis
L.

Volbura, sau rochiţa-rândunicii, (Convolvulus arvensis) este o specie de plante, nativă Europei şi Asiei. Este o plantă perenă, erbacee, căţărătoare sau târâtoare, care poate creşte până la 2 m. Frunzele sunt dispuse în spirală, de formă variată, lungi de 2-5 cm, cu un peţiol de 1-3 cm. Florile au formă de trompetă, cu diametrul de 1-2,5 cm, albe sau roz pal, cu cinci dungi radiale mai închise la culoare.

Fișier:Convolvulus arvenvis with mites.jpg

Există două varietăţi:

  • Convolvulus arvensis var. arvensis - frunze late.
  • Convolvulus arvensis var. linearifolius - frunze înguste

Deşi produce flori atractive, deseori este considerată a fi o buruiană din cauza creşterii rapide şi sufocării plantelor cultivate. A fost introdusă în America de Nord, unde, pe alocuri, este o specie invazivă. Covoarele formate invadează culturile şi scad recolta; se estimează că pierderile cauzate de această plantă în SUA depăşesc 377 milioane de dolari doar în 1998e. [1]

Referinţe Edit

  1. Coombs, E. M., et al., Eds. (2004). Biological Control of Invasive Plants in the United States. Corvallis: Oregon State University Press, 151.

Vezi şi Edit

Legături externeEdit

Commons-logo
Wikimedia Commons conţine materiale multimedia legate de Convolvulus arvensis
Wikipedia-logo ka  Această pagină utilizează conţinut de la Wikipedia. Lista autorilor poate fi văzută în "istoricul paginii". Versiunea originală este disponibilă sub licenţele Creative Commons Atribuire-Distribuire în condiţii identice 3.0 şi GFDL.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki