FANDOM


Coca
Clasificare ştiinţifică
Regn: Plantae
Diviziune: Magnoliophyta
Clasă: Magnoliopsida
Subclasă: Rosidae
Ordin: Malpighiales
Familie: Erythroxylaceae
Gen: Erythroxylum
Specie: E. coca
Nume binomial
Erythroxylum coca
L.

Coca (Erythroxylum coca) este o specie de plante din familia Erythroxylaceae, care creşte sub formă de arbuşti ce ating 5 m înălţime. Planta este veşnic verde, cu frunze de formă eliptică care au o lungime de cca. 15 cm, cu o scoarţă de culoare roşie şi flori gălbui din care se formează fructe roşii.

Arealul de răspândireEdit

Fișier:Erythroxylum coca.jpg

Planta creşte la altitudinea de 300-2000 m pe versanţii de est ai Anzilor Cordilier] din Peru, Bolivia şi Columbia. Aceste ţări sunt şi azi pricipalele regiuni care furnizează coca, pe lista de producători conduce Columbia cu 54%, urmată de Peru cu 30% şi Bolivia cu 16%. Din mijlocul secolului al XIX-lea, coca s-a extins şi în India, Java şi Ceylon, Africa. În prezent este interzisă exportarea seminţelor de coca din frunzele căreia se extrage alcaloidul numit cocaină.

Vezi şi Edit

Legături externe Edit

Commons-logo
Wikimedia Commons conţine materiale multimedia legate de Erythroxylum coca
Wikipedia-logo ka  Această pagină utilizează conţinut de la Wikipedia. Lista autorilor poate fi văzută în "istoricul paginii". Versiunea originală este disponibilă sub licenţele Creative Commons Atribuire-Distribuire în condiţii identice 3.0 şi GFDL.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki