FANDOM


Humulus lupulus
Humulus lupulus
Clasificare ştiinţifică
Regn: Plantae
Încrengătură: Magnoliophyta
Clasă: Magnoliopsida
Ordin: Rosales
Familie: Cannabaceae
Gen: Humulus
Specie: H. lupulus
Nume binomial
Humulus lupulus
L.

Humulus lupulus L. (Hameiul) este o specie perenă a genului de plante erbacee Humulus care aparţine familiei Cannabaceae.

Morfologie Edit

Înmulţire Edit

Istoric Edit

Prima cultivare de hamei atestată documentar a avut loc în 736 d.Hr. în regiunea Hallertau din regiunile pe care se află Germania astăzi, iar prima menţionare a utilizării hameiului în producţia de bere este datată în anul 1079 d. Hr.

Utilizări Edit

Floarea de Humulus lupulus este un agent de stabilitate în bere. Acizii de hamei au un efect antibiotic slab contra bacteriei gram-pozitive care favorizează activitatea exclusivă a drojdiei de bere în fermentarea berii.

ImaginiEdit


Vezi şi Edit

Legături externe Edit

Commons-logo
Wikimedia Commons conţine materiale multimedia legate de Humulus lupulus
Wikipedia-logo ka  Această pagină utilizează conţinut de la Wikipedia. Lista autorilor poate fi văzută în "istoricul paginii". Versiunea originală este disponibilă sub licenţele Creative Commons Atribuire-Distribuire în condiţii identice 3.0 şi GFDL.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki