FANDOM


Informaţii generale privind drepturile de autor la Wikia se găsesc la Wikia:Drepturi de autor Wikia.

Această pagină listează formatele disponibile pentru a preciza sursa şi situaţia drepturilor de autor pentru fişierele trimise la Wikia (imagini, înregistrări audio, etc.). Un fişier care nu are precizate aceste detalii sau la care detaliile sunt evident greşite riscă să fie şters.

Dacă formatul pe care îl căutaţi nu există pe această pagină vă rugăm să îl creaţi şi să îl introduceţi în această listă, sau să cereţi ajutorul unui utilizator cu experienţă.

Administratori: formatele folosite frecvent trebuie introduse şi la pagina MediaWiki:Licenses, pentru a apărea la pagina de trimitere a fişierelor, în meniul „Licenţiere”.

Domeniul publicEdit

Format Rezultat
{{DP-inapt}}

Pentru imaginile inapte de drepturi de autor din domeniul public. Un exemplu pentru imagine inaptă de drepturi de autor este o reprezentare muzicală (o notă muzicală, un portativ, o cheie, etc.)

Format:DP-inapt
{{DP-Artă}}

Pentru imaginile ce reprezintă lucrări bi-dimensionale de artă se aplică următoarea etichetare specifică domeniului artei

Opera de artă bi-dimensională redată în această imagine este domeniu public în întreaga lume (public domain worldwide, în limba engleză), datorită fie morţii autorului, fie datei publicării acesteia. Ca atare, această reproducere este de asemenea parte a domeniului public. (Cele de mai sus se aplică reproducerilor create în SUA, Germania şi multe alte ţări. Vedeţi şi articolul dedicat procesului Bridgeman Art Library v. Corel Corp.).


{{DP-Artă-100}}

Pentru imaginile ce reprezintă lucrări bi-dimensionale de artă, pentru care se aplică legea drepturilor de autor pentru perioada de viaţă a autorului plus încă 100 de ani, se aplică următoarea etichetare specifică legislaţiei Statelor Unite ale Americii şi a altor ţări cu legislaţie asemănătoare

Format:DP-Artă-100
{{DP-70}}

Pentru imaginile pentru care se aplică legea drepturilor de autor pentru perioada de viaţă a autorului plus încă 70 de ani, se aplică următoarea etichetare specifică legislaţiei Statelor Unite ale Americii şi a altor ţări cu legislaţie asemănătoare

Format:DP-70
{{DP-50}}

Pentru imaginile pentru care se aplică legea drepturilor de autor pentru perioada de viata a autorului plus încă 50 de ani se aplică următoarea etichetare specifică legislaţiei Statelor Unite ale Americii şi a altor ţări cu legislaţie asemănătoare

Format:DP-50
{{DP-anonim}}

Pentru imaginile cu autor anonim sau sub pseudonim, care, potrivit legii, au peste 70 de ani de la data aducerii la cunoştinţă publică a acestora. Atenţie! În cazul în care identitatea autorului este adusă la cunoştinţa publică înainte de expirarea termenului mai sus pomenit sau pseudonimul adoptat de autor nu lasă nici o îndoială asupra identităţii autorului, se aplică dispoziţiile prevăzute la {{DP-70}}.

Format:DP-anonim
{{DP-Ro}}

Pentru imaginile care cad sub incidenţa articolului 9 a legii româneşti a dreptului de autor

Format:DP-Ro
{{DP-Ro-85}}

Pentru imaginile care cad sub incidenţa articolului 85 par. 2 a legii româneşti a dreptului de autor

Format:DP-Ro-85
{{DP-enc-ro-1962}} <p>Pentru imaginile preluate din Enciclopedia României 1962, acum aflată în domeniul public

Format:DP-enc-ro-1962
{{DP-oferit}}

Pentru imaginile pentru care creatorul a făcut o declaraţie oferind imaginea domeniului public

Format:DP-oferit
{{DP-legătură}}

Pentru imaginile pentru care creatorul a făcut o declaraţie oferind imaginea domeniului public şi doreşte o legătură

Format:DP-legătură
{{DP-personal}}

Pentru imaginile personale pe care doreşti să le oferi domeniului public

Eu, autorul acestei imagini, prin prezenta, o ofer domeniului public. Aceasta se aplică în toată lumea. Dacă nu este posibil din punct de vedere legal, dau dreptul oricui de a folosi imaginea pentru orice scop, fără nicio condiţie, în cazul în care acestea nu sunt cerute de lege.
Aceasta face subiectul Termenilor.
{{DP-utilizator}}

Pentru imaginile personale pe care fiind wikipedian doreşti să le oferi domeniului public; adaugă şi numele de utilizator

PD-icon
Această imagine a fost (sau este prin prezenta) oferită domeniului public de către autorul său, Nume utilizator. Aceasta se aplică în toată lumea. Dacă acest lucru nu este posibil din punct de vedere legal, autorul dă dreptul oricui de a folosi imaginea pentru orice scop, fără nici o condiţie, în cazul în care acestea nu sunt cerute de lege.
Aceasta face subiectul Termenilor.

Imagine compatibilă cu Licenţa GNU pentru Documentaţie LiberăEdit

Format Rezultat
{{GFDL}}
Este permisă copierea, distribuirea şi/sau modificarea acestui document în termenii Licenţei GNU pentru Documentaţie Liberă, Versiunea 1.2 sau orice versiune ulterioară publicată de Fundaţia pentru Software Liber; fără Secţiuni Invariante, Texte de pe Coperta 1 şi de pe Coperta 4. Se supune disclaimerelor.

Creative Commons Edit

Format Rezultat
{{Creative Commons}} Format:Creative Commons
{{Cc-by-2.5}} Format:Cc-by-2.5

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki